Van egy
hasznos tipped?

Fehérje és vitamin pótlás

Sportoláshoz, izomépítéshez fontos a fokozott fehérje bevitel, valamint a megfelelő ásványi anyag és vitamin ellátás a szervezet számára. De miért nem elég az elfogyasztott hús, zöldség, gyümölcs?

Keret Fehérje és vitamin pótlás

A magyarázat összetett, és sokak számára meglepő lehet:

Ha olyan mennyiségű húst ennénk, aminek fehérje tartalma fedezi a normál szükségleten felül azt a mennyiséget, ami az izomfejlesztéshez kell, akkor nem csak az izomzatunk nőne, hanem a pocakunk is... Egyszerűen nem tudnánk annyit megemészteni, így a fölösleget elraktároznák szervezetünk. Ráadásul az sem mindegy, milyen formában kerül be szervezetünkbe az a fehérje, és mennyi idő alatt, milyen hatékonyan tudja feldolgozni azt testünk.

Ami pedig a vitaminokat illeti: A zöldségek, gyümölcsök vitamin tartalma napjainkra jelentős mértékben lecsökkent. Ez számos dolognak tudható be (pl. műtrágyák, környezetszennyezés, klímaváltozás, keresztezett és génkezelt növények, stb.), de a lényeg változatlan: míg régen a szükséges mennyiségű vitamin biztosítva volt az elfogyasztott termények révén, addig ma már étrendkiegészítőket kell(ene) fogyasztanunk.

A piacon rengeteg vitamin készítmény kapható, de nem árt tájékozódni róla, hogy melyik hogyan tud beépülni a szervezetbe, szükséges-e hozzá egyéb kiegészítő (ásványi anyag, nyomelem). A vitamin utánpótlásra egyébként nemcsak a sportolóknak, hanem mindenkinek szüksége van, ha nem akar a hiány miatt fellépő tünetekkel élni, úgy mint: fáradékonyság, koncentrációs képesség romlása, gyenge immunrendszer, stb. Egyes zsírban oldódó vitaminok hiánya vagy túladagolás rövid időn belül komoly betegségeket okozhat!

A fehérje turmixok terén is nagy a választék, bár ezeket meg pár tévhit övezi. Sokan azt hiszik, hogy ha fehérje készítményeket fogyasztanak pár hónapon át, akkor izmosak és erősek lesznek. Sajna ez nem így van, a kívánt eredményhez bizony rendszeresen sportolni, kondizni, edzeni kell. És még ez sem elég: a fehérje turmixot a az előírás szerint kell fogyasztani (pl. nem mindegy, hogy sport előtt vagy után, és az sem, hogy mennyi idővel előtte vagy utána!)

Weboldal címe: www.biotechusashop.hu/

SZÓLJ HOZZÁ EHHEZ A TIPPHEZ!

TOVÁBBI ÉTREND, VITAMIN, FEHÉRJE TIPPEK

Minden, amit tudnod kell az ebike-okról

Minden, amit tudnod kell az ebike-okról

Az elektromos motor és a hagyományos biciklifajták kombinációja, az elektromos bicikli egyre népszerűbb napjainkban. Ha biciklizni szeretnél, de könnyen elfáradsz, az ebike nagyszerű választás lehet.

Csepel női kerékpárok – ezekbe biztos elsőre beleszeretsz

Csepel női kerékpárok – ezekbe biztos elsőre beleszeretsz

Ha egy stílusos cangát vennél, ne keress tovább! A noikerekparok.hu webáruház elhozza neked a legtrendibb Csepel női kerékpárokat, amik méltán váltak vásárlóink kedvenceivé. Íme, pár indok, hogy miért éri meg ezt venned. Kedvcsináló a Csepel női kerékpárokhoz:

Az első biciklik kiválasztása

Az első biciklik kiválasztása

Az első bicikli kiválasztása az egész életet meghatározza. Ekkor dől el, hogy kisgyerekünk félni fog-e a kerékpározástól, vagy a cangázás megszállottja lesz. Válassz gyerek biciklit méretek szerint!

5 + 1 ok, amiért érdemes ebike-ra váltani

5 + 1 ok, amiért érdemes ebike-ra váltani

A biciklizés kétségtelenül az egyik legjobb hobbisport és legpraktikusabb közlekedési eszköz. Az állandó tekerés ugyanakkor megterhelő tud lenni, pláne hegymenetben, vagy idősebb korban.  Erre a problémára nyújt hatékony megoldást egy pedelec, vagy egy ebike. Lássuk, milyen okok szólnak az elektromos kerékpárok mellett!

A jó öreg Camping kerékpár – 21. századi köntösben

A jó öreg Camping kerékpár – 21. századi köntösben

Beköszöntött a tavasz, ébredj a téli álomból! A városi lét mostantól nem lehet kifogás egy minden izmot megmozgató, jól eső fáradsággal eltöltő kerékpártúra megvalósítására.