Van egy
hasznos tipped?

Bio élelmiszerek lisztérzékenyeknek

Tavaly ősszel derült ki, hogy lisztérzékeny vagyok. A dietetikusom azonnal azt tanácsolta, hogy térjek át a gluténmentes táplálkozásra. Ekkor kerültek a látóterembe a bio élelmiszerek.

Keret Bio élelmiszerek lisztérzékenyeknek

Elég sok stresszel jár a munkám, a nyár időszak különösen. Az előző nyár folyamán elkezdtem fogyni, aminek először, mint talán minden nő, örültem is kicsit. Aztán jött a fáradékonyság, amit szintén a munkának tudtam be. A vérvétel után hamar megállapították, hogy mi okozza a tüneteimet. Lisztérzékeny vagyok. Az orvos azt mondta, ne ijedjek meg, nem lesz semmi baj, és dietetikushoz küldött, aki elmondta, mire kell figyelnem, hogy megszűnjenek a tüneteim. A legfontosabb a búzaliszt száműzése volt. Azt hittem, ez sokkal nehezebb lesz, de viszonylag egyszerűen sikerült megoldanunk. Elkezdtem tudatosabban táplálkozni és vásárolni, gyakrabban kerültek a kosárba bioélelmiszerek, aminek köszönhetően hamar javult az állapotom és a közérzetem is.

Gluténmentes sütemények bio élelmiszerekből

A legnehezebb talán a süteményekről való lemondás volt. A családunk elég édesszájú, hetente több alkalommal is szoktam sütni. Eleinte nagyon zavart, hogy nem ehetek a süteményekből, amit szóvá is tettem a dietetikusnak. Azt a tanácsot kaptam, hogy nyugodtan süssek magamnak is, csak figyeljek oda a megfelelő alapanyagok használatára. Áttértem például a bio köleslisztre, ami az egész családnak ízlett.

Szerencsére kezdenek elterjedni a gluténmentes termékek a nagyobb boltokban is, de azért még így is sokszor inkább webáruházban vásárolok. Általában havonta egyszer rendelek, akkor megveszek mindent előre, és így nem kell fizetnem a házhozszállításért sem. Néha azért be-betérek egy bioboltba is, ha esetleg valami elfogyott vagy elfelejtettem rendelni. Eleinte csak a gluténmentes diéta miatt vettem bioélelmiszereket. Ma már, hogy kicsit jobban beleástam magam a témába, sokkal tudatosabban táplálkozik az egész család, és igyekszem odafigyelni arra, hogy ők is egészségesebben éljenek. Ez fontos, mert sajnos van esély arra is, hogy a lisztérzékenység a gyerekeimnél is kialakuljon.

Weboldal címe: www.naturbiobolt.hu

SZÓLJ HOZZÁ EHHEZ A TIPPHEZ!

TOVÁBBI ÉTREND, VITAMIN, FEHÉRJE TIPPEK

Minden, amit tudnod kell az ebike-okról

Minden, amit tudnod kell az ebike-okról

Az elektromos motor és a hagyományos biciklifajták kombinációja, az elektromos bicikli egyre népszerűbb napjainkban. Ha biciklizni szeretnél, de könnyen elfáradsz, az ebike nagyszerű választás lehet.

Csepel női kerékpárok – ezekbe biztos elsőre beleszeretsz

Csepel női kerékpárok – ezekbe biztos elsőre beleszeretsz

Ha egy stílusos cangát vennél, ne keress tovább! A noikerekparok.hu webáruház elhozza neked a legtrendibb Csepel női kerékpárokat, amik méltán váltak vásárlóink kedvenceivé. Íme, pár indok, hogy miért éri meg ezt venned. Kedvcsináló a Csepel női kerékpárokhoz:

Az első biciklik kiválasztása

Az első biciklik kiválasztása

Az első bicikli kiválasztása az egész életet meghatározza. Ekkor dől el, hogy kisgyerekünk félni fog-e a kerékpározástól, vagy a cangázás megszállottja lesz. Válassz gyerek biciklit méretek szerint!

5 + 1 ok, amiért érdemes ebike-ra váltani

5 + 1 ok, amiért érdemes ebike-ra váltani

A biciklizés kétségtelenül az egyik legjobb hobbisport és legpraktikusabb közlekedési eszköz. Az állandó tekerés ugyanakkor megterhelő tud lenni, pláne hegymenetben, vagy idősebb korban.  Erre a problémára nyújt hatékony megoldást egy pedelec, vagy egy ebike. Lássuk, milyen okok szólnak az elektromos kerékpárok mellett!

A jó öreg Camping kerékpár – 21. századi köntösben

A jó öreg Camping kerékpár – 21. századi köntösben

Beköszöntött a tavasz, ébredj a téli álomból! A városi lét mostantól nem lehet kifogás egy minden izmot megmozgató, jól eső fáradsággal eltöltő kerékpártúra megvalósítására.